Konya'da Bu Yıl Kartallar Uçmayacak: Anadolu Kartalı Tatbikatı İptal Edildi!

Konya'da Bu Yıl Kartallar Uçmayacak: Anadolu Kartalı Tatbikatı İptal Edildi!

2024 yılı Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, Konya Havaalanı ana pistinin restorasyonu nedeniyle yapılmayacak. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikatın 2025 yılında tekrar Konya'da düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

Anadolu Kartalı Gökyüzüne Çıkmayacak: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tatbikatın bu yıl neden yapılmayacağına ilişkin açıklamada bulunan MSB kaynakları, şunları kaydetti:

"NATO Güvenlik Yatırımları Programı kapsamında Mayıs 2023 ile Mayıs 2025 tarihleri arasında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Konya Havaalanı ana pist restorasyonundan dolayı 2024 yılı Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi icra edilmeyecektir."

whatsapp-image-2024-03-28-at-12-31-14-1.jpeg

Milli Kartallar Gösteride: MSB kaynakları, Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi'nin 2025 yılının Haziran ayında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tekrar düzenlenmesinin planlandığını belirterek, Milli Anadolu Kartalı Eğitimi'nin ise uçakların kendi meydanlarından kalkış iniş yapacak şekilde 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edileceğini bildirdi.

Havaalanı Restorasyonu Devam Ediyor: Konya Havaalanı ana pistinin restorasyon çalışmaları Mayıs 2023'te başladı ve Mayıs 2025'te tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında pistin asfalt kaplaması yenileniyor, ışıklandırma sistemi modernize ediliyor ve drenaj sistemi iyileştiriliyor.

Anadolu Kartalı Hakkında: 1988 yılından beri düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatı, NATO'nun en büyük taktik hava tatbikatlarından biri olarak kabul ediliyor. Tatbikata her yıl NATO ve dost ülkelerden çok sayıda savaş uçağı ve personeli katılıyor. Tatbikatın amacı, hava kuvvetlerinin ortak harekât kabiliyetlerini geliştirmek ve hava muharebelerinde taktik ve teknik becerilerini artırmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.