Konya'da Erol Güngör'ün Anısına Panel Düzenlendi

Konya'da Erol Güngör'ün Anısına Panel Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Erol Güngör, Ahde Vefa Turan Birliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anıldı. Panelde Güngör'ün düşünce ve fikirleri eserleri üzerinden değerlendirildi.

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Erol Güngör'ün vefatının 41. yılında, Ahde Vefa Turan Birliği Derneği tarafından düzenlenen "Ortak Paydamız Erol Güngör" konulu panel, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Panelde Güngör'ün önemi ve etkisi, konuşmacılar tarafından ele alındı.

Panelin açış konuşmasını yapan Ahde Vefa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Meral, milliyetçi camianın Güngör'e olan vefasızlığını dile getirerek onun topluma tanıtılmasının önemine vurgu yaptı. Panelin başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Maraş'ın üstlendiği etkinlikte, Güngör'ün düşünceleri ve eserleri çeşitli yönleriyle ele alındı.

anma.jpg

Prof. Dr. İskender Öksüz, Türkiye'ye yönelik 60'lı yıllarda başlatılan taarruzu, Güngör'ün de içinde yer aldığı milliyetçi direnişle ilişkilendirerek, Türk milliyetçiliğinin tarihindeki önemli dönemlere değindi. Güngör'ün "Gerçekler ancak sahtekârları ve geri zekâlıları korkutur." sözüyle anıldı.

İkinci konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Akgül, Güngör'ün eserleri üzerinden Türk milliyetçiliği ve kültürüne katkılarına değindi. Akgül, Türk düşünce hayatının Güngör'ün metodu ve üslubuyla şekillendiğini belirterek onun eserlerinin önemine vurgu yaptı.

Drs. Veyis Güngör ise, Türkiye dışındaki Avrupalı Türklerin Güngör'ün düşüncelerine olan ilgisine değindi ve onun Avrupa Türkleri üzerindeki etkilerini aktardı. Güngör'ün eserlerinin Avrupa'da da önemli bir iz bıraktığını ifade etti.

Panelde Güngör'ün Türk milliyetçiliği, kültürü, ve düşünce hayatına katkıları ön plana çıkarıldı. Katılımcılar arasında siyasetçiler, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri bulunuyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.