Konya'da Mevlid Kandili büyük coşkuyla idrak edildi

Konya'da Mevlid Kandili büyük coşkuyla idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, Konya'da Mevlana Meydanındaki Sultan Selim Camii başta olmak üzere tüm camilerde dualarla idrak edildi

Konya’da Mevlid Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ederek ibadet etti. Mevlana Meydanındaki Sultan Selim Camii'nde, Kur'an-ı Kerim, mevlidi şerif, ilahiler ve dualarla geceyi ihya eden Konyalılar yatsı namazının ardından kandil sevincini paylaştı.

konya-mevlid-kandili-1.jpg

Mevlit Kandili’nde Konyalılar Sultan Selim, Aziziye, Kapu Camii, Hacıveyiszade, Şerafettin, İbrahim Hakkı Konyalı Camileri başta olmak üzere bir çok camide bu mübarek gecenin manevi atmosferini yaşadı.

2.jpg

Konya İl Müftülüğü Mevlid Kandili vesilesi ile Sultan Selim Camii'nde Kandil Programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif'in ardından İl Müftüsü Ali Öge'nin, “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu vaazının ardından okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

konya-mevlid-kandili-7.jpg

Mevlid Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlarda, Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve mevlitten bahirler okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi. Vatandaşlara cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

konya-mevlid-kandili-9.jpg

Konya Milletvekili Hakan Özer ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Sultan Selim Camii'ndeki kandil programına katıldı. Cami çıkışı cemaatle hasbi hal etti.

konya-mevlid-kandili-11.jpg

konya-mevlid-kandili-2.jpg

konya-mevlid-kandili-5.jpg

konya-mevlid-kandili-4.jpg

konya-mevlid-kandili-10.jpg

konya-mevlid-kandili-6.jpg

konya-mevlid-kandili-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.