Konya'ya kış geri geliyor

Konya'ya kış geri geliyor

Konya'da Mart ayının ortalarında kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji haritalarına göre, 24-25 ve 26 Mart tarihleri arasında etkili olması beklenen kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının da eksi değerlere inmesi öngörülüyor.

Kar Yağışı Konya'yı Beyaz Örtüye Bürüyecek

23-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Kar yağışının kentin tamamında etkili olması ve yoğun bir örtü şeklinde yağması bekleniyor. Bu durum, Konya'da kış mevsiminin geri döndüğünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

24-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Don Tehlikesi Kapıda

Konya Valiliği tarafından yapılan uyarıya göre, kar yağışının ardından soğuyacak havayla birlikte tomurcuklanan ağaçlar ve birçok alanda ekili araziler don tehlikesi altına girecek.

25-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Hava Sıcaklıkları Eksi Değerlere İnecek

Kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının da eksi değerlere inmesi bekleniyor. Bu durum, Konya'da kış mevsiminin daha da sertleşmesine neden olacak.

26-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Yetkililerden Uyarı

Konya Valiliği, vatandaşları kar yağışı ve soğuk hava ile ilgili dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşların, kar yağışı ve soğuk havadan etkilenmemek için gerekli önlemleri almaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler