Konya'ya sarı kodlu uyarı: 31 ilçede kuvvetli rüzgar

Konya'ya sarı kodlu uyarı: 31 ilçede kuvvetli rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Türkiye genelinde yaşanacak olan hava koşullarıyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler, 45 il için sarı kodlu uyarı yayımlandığını ortaya koyuyor. Özellikle batı kesimlerden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı kapsamında kuvvetli yağış beklenen iller arasında Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ bulunuyor. Kuvvetli yağış ve fırtına beklenen iller ise Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya ve Muğla olarak sıralanıyor.

sari.jpg

Ayrıca, kuvvetli rüzgarın etkili olacağı Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce illeri de sarı kodlu uyarı altında bulunuyor.

Konya'nın 31 ilçesine fırtına uyarısı

Konya'nın 31 ilçesinde kuvvetli fırtına beklendiğinden, tedbirli olunması isteniyor.

Hava Sıcaklığı 20 Dereceyi Görecek

Konya'da hava sıcaklığının 20 dereceye kadar çıkacağı tahmin edilirken, gün genelinde güneşli bir hava hakim olacak. Fakat açık alanlarda ve yüksek kesimlerde şiddetli rüzgara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Fırtına Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji İşleri'nden yapılan tahminlere göre, Konya'nın 31 ilçesinde 20 Nisan Cumartesi günü saat 06.00-09.00 saatleri ile 09.00-12.00 saatleri arasında kuvvetli rüzgar bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılara Dikkat Edilmesi Gerekiyor

Meteoroloji uzmanları, fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Yetkililer, fırtına sırasında:

- Mümkünse dışarı çıkmaktan kaçınılmasını,
- Dışarıda olmak zorunda kalanların sağlam binalarda veya araçlarda barınmasını,
- Dikkatli ve tedbirli olunmasını istiyor.

konya-firtina-uyarisi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.