Selçuk Üniversitesi'nde protesto devam ediyor

Selçuk Üniversitesi'nde protesto devam ediyor

Selçuk Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto etmek için "Özgürlük için Kampüsteyiz" nöbetine destek veriyor.

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamlara karşı başlattığı "Özgürlük için Kampüsteyiz" nöbeti devam ediyor. Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personel de bu protestoya destek veriyor. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, "Zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında yer aldığımızı dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz" dedi.

gazze.jpg

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, öğrencilerin onurlu tutumlarını desteklediklerini belirterek, Amerika'da başlayan üniversite eylemlerinin kimliğe dönüşmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, İsrail'in işgal politikalarının soykırım boyutlarına ulaştığını vurgulayarak, Türkiye'nin ve İslam dünyasının tepkisinin devam etmesini umut ettiğini ifade etti.

Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Başkanı Av. Ahmet Han Horasan da, İsrail'in hedef gözetmeksizin devam eden katliamlarını eleştirerek, üniversite gençliğinin ve yönetiminin bu protestosunun yanında olduklarını belirtti ve dünya üniversitelerinin birlik olması gerektiğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Filistin'deki zulmüne karşı verdikleri bu mücadeleyle dünya kamuoyuna seslerini duyurmayı ve insanlığın vicdanını harekete geçirmeyi hedefliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler