Tarihi gramafonlar yeniden hayat buluyor

Tarihi gramafonlar yeniden hayat buluyor

Gaziantep'te 55 yaşındaki Zeynel Toparlı, babasından devraldığı mobilyacılık mesleğini bırakıp, tarihi gramafon tamirine odaklandı.

Gaziantep'in Tarihi Yeni Han'ında mobilyacılık mesleğini devralan Zeynel Toparlı, 25 yıldır bozuk durumda olan tarihi gramafonlara hayat veriyor. Baba mesleği olan mobilyacılık işini bırakarak gramafon tamirciliğine yönelen Toparlı, asırlık gramafonları tamir ederken, ahşap tasarımlar ekleyerek onları ilk günkü seslerine ve estetiklerine kavuşturuyor.

Tarihi gramafonlar yeniden hayat buluyor

Gramafonların tamiri ve satışının artmasıyla ilgili konuşan Toparlı, "Burada plak tamir ediyoruz ve satıyoruz. Günümüzde antika plaklar ve gramafonlar moda olduğu için satışlarımızda çok iyi duruma geldi." dedi. Eski gramafonları günümüze taşıdıklarını belirten Toparlı, eklediği dizaynlarla tamir ettiği gramafonların fiyatının 100 bin TL'ye kadar çıkabildiğini ifade etti.

Tarihi gramafonlar yeniden hayat buluyor

Toparlı, geçmişte evlere biblo yerine gramafonun hediye götürüldüğünü hatırlatarak, "Tamir ettiğimiz plakçalar ve gramafonların fiyatı 6 bin TL'den başlıyor, 100 bin TL'ye kadar çıkıyor." şeklinde konuştu.

Tarihi gramafonlar yeniden hayat buluyor

Teknolojiye de ayak uydurarak retro ve rozita tasarımlarla geçmişi günümüze taşıdıklarını belirten Toparlı, "Günümüzde cep telefonlarında müzikler var ama gramafonlardan ve plakçalardan dinlemek daha farklı bir duygu. Şu anda mesela bluetoothlu cihazlar da geliyor. Onları da tamir ediyoruz. Hem geçmişi hem geleceği yaşatıyoruz." dedi.

Zeynel Toparlı'nın Gaziantep'te gramafon tamiri ve satışıyla nostalji severlerin gözdesi haline geldiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.