TYB Konya Şubesi, 2022 ve 2023 Yılı Faaliyetlerini İki Yeni Kitapla Taçlandırdı

TYB Konya Şubesi, 2022 ve 2023 Yılı Faaliyetlerini İki Yeni Kitapla Taçlandırdı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirdiği konferans ve panellerin ardından "Kırk Ambar" ve "Cumhuriyetin 100. Yılında" adlı iki yeni kitabı okurlarla buluşturdu.

TYB Konya Şubesi, kültür ve edebiyat alanında gerçekleştirdiği etkinlikleri yazılı formda kitaplaştırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şube, 2022 yılında düzenlediği konferans ve panellerin ardından "Kırk Ambar" adlı kitabıyla bu faaliyetlerini taçlandırdı.

Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla yayınlanan kitap, 2022 yılındaki konuşma, faaliyet, konferans, gezi ve şiir şöleni dahil olmak üzere 40 programı içermektedir. Kitap, sadece görüntülü sesli kayıtların ötesine geçerek, kalıcı bir yazılı iz bırakma çabasını yansıtmaktadır.

kitap1.jpg

TYB Konya Şubesi, aynı zamanda 2023 yılında düzenlediği yedi panel ve bir sempozyumun çözümlemesinden oluşan ikinci kitabı olan "Cumhuriyetin 100. Yılında; şiir, hikaye, roman, sinema, düşünce, mimari, modern tarih ve modernleşme"yi de okurlarla buluşturdu. Kitap, 100 yılın değerlendirmesi üzerine yapılan bu etkinliklerin çözümlemelerini içermekte ve Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

kitap2.jpg

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, faaliyetlerini sadece salonlarda değil, aynı zamanda sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak ve YouTube üzerinden kayıtlara alarak geniş bir kitleye ulaştırdıklarını belirtti.

Köseoğlu, yazılı kültürün medeniyetin zenginleşmesine ciddi bir katkı sağladığının farkında olduklarını ve bu nedenle faaliyetlerini kitaplaştırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.