Uğur İbrahim Altay, UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısına Başkanlık Etti

Uğur İbrahim Altay, UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısına Başkanlık Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'nda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerin haklarını savundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı sıfatıyla Kosta Rika'da gerçekleştirilen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Altay, Kosta Rika San Jose Ulusal Tiyatrosu'nda düzenlenen toplantının Resmi Açılış Töreni'nde dünya belediyelerine seslenerek, Kosta Rika hükümetine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Uğur İbrahim Altay, UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısına Başkanlık Etti

Başkan Altay, toplantının sadece yönetim kurulu işlerini değil, aynı zamanda UCLG'nin 20. yılını kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti. Konuşmasında, şehir diplomasisinin ve yerel yönetimler arası iş birliğinin köklü geçmişine vurgu yaparak, teşkilatlarının, geçmişin mirasını devam ettirdiğini ve günümüzün karmaşık sorunlarına çözüm bulma vizyonunu sürdürdüğünü ifade etti.

Altay, uluslararası ilişkilerdeki kutuplaşmanın ve küresel krizlerin artışının, yerel yönetimlerin önemini ve etkisini daha da artırdığını vurgulayarak, UCLG'nin sürdürülebilir kalkınmanın yeniden tanımlanmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Uğur İbrahim Altay, UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısına Başkanlık Etti

Toplantıya Kosta Rika Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Stephan Brunner, San Jose Belediye Başkanı Johnny Araya, yeni dönemde San Jose Belediye Başkanlığı yapacak Kelvin Cruz, UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz ve üye belediye başkanları da katıldı.

Altay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, UCLG dönem başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve toplantıda iklim değişikliği, göç gibi konuları ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.