15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Konya'da Mevlit Okutuldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Konya'da Mevlit Okutuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Türkiye genelinde 81 ilde mevlit okutuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde, 2016 yılından bu yana her yıl düzenlediği mevlit okuma geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Türkiye'nin dört bir yanındaki 81 ilde düzenlenen mevlitlerde, demokrasi şehitleri anıldı.

Konya’da Mevlit ve Şeker İkramı

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Sultan Selim Cami, Aksaray Ulu Cami ve Karaman Aktekke Camiinde Hatmi Şerif duası ve Mevlidi Şerif okutuldu. Cami çıkışında vatandaşlara mevlit şekeri ikramı yapıldı. Bu anlamlı etkinlik, Konya’daki topluluk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı ve 15 Temmuz’un önemini vurgulayan bir anlam taşıdı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde düzenlenen bu tür etkinlikler, ülke genelindeki vatandaşların milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, demokrasi şehitlerinin anılması ve bu özel günün ruhunun yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen mevlitler, toplumsal hafızayı canlı tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.