2 yıl önce oluşan obruk giderek büyüyor

2 yıl önce oluşan obruk giderek büyüyor

Karaman merkeze bağlı Akçaşehir beldesindeki elma bahçesinde oluşan obruk, çiftçiler ve yöre halkı arasında tedirginlik yaratıyor. Obruk nedeniyle bakımsız kalan bahçedeki yüzlerce elma ağacı kurudu.

Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, belde merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki elma bahçesinde 2022 yılında oluşan obruğun her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Başkan Yeşildaş, "Beldemiz, Konya'nın Karapınar ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta. Ancak bu obruk, artık Karaman sınırlarına da sıçramış durumda" dedi.

2 yıl önce oluşan obruk giderek büyüyor

Yöre Halkı Tedirgin

Yeşildaş, bölgede obruk oluşumlarının artış gösterdiğini vurgulayarak, "Obruğun oluştuğu 2022'den bu yana bölgemizde obruk sayıları çoğaldı. Tarlalara mahsul almaya gelen biçerdöver ve kamyon şoförleri bile ne zaman çökecek korkusu yaşıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ambar köyü yakınlarında da büyük obrukların oluştuğunu kaydetti.

2 yıl önce oluşan obruk giderek büyüyor

Asılsız Haberler ve Önlem Talebi

Yörede yaşanan korkunun asılsız haberleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Yeşildaş, "Dün akşam beni arayıp obruğa traktör düştü dediler. Ne olur ne olmaz diye görevli arkadaşları aradım. Gece gelip baktıklarında kimsenin düşmediğini görüp, sevindirici haberi aldık" şeklinde konuştu.

Obruk çevresinde incelemelerde bulunan Yeşildaş, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Obruk, 2 yıl önce 100 metre çevresine ve 20 metre derinliğe sahipken, aradan geçen sürede çevresi 200 metreye ve derinliği 50 metreye ulaştı. Bu durum, terk edilen elma bahçelerinde kuruyan ağaçlar ile gözler önüne serildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.