2024 YKS'ye Sayılı Günler Kala Başarı İçin Altın Tavsiyeler

2024 YKS'ye Sayılı Günler Kala Başarı İçin Altın Tavsiyeler

2024 YKS'ye sayılı günler kala, Doğuş Üniversitesi Tercih Uzmanı Ergin Sarar, öğrencilere sınavda başarılı olabilmeleri için dikkat etmeleri gereken stratejileri sıraladı. İşte sınavda başarıya giden yolda önemli ipuçları...

Ergin Sarar, sınav kaygısının hafif düzeyde yaşandığında öğrencinin başarı ve motivasyonunu artırabileceğini belirterek, "Kaygı seviyesi arttığında ve performansı olumsuz etkilemeye başladığında, öğrenciler çeşitli stratejilerle bu durumu kontrol altına alabilirler" dedi. Kaygıyı azaltmaya yönelik kullanılabilecek teknikler arasında hızlı gevşeme, dikkat artırma ve kontrollü nefes alıştırmaları bulunmaktadır.

"Rahat Kıyafetler Seçin"

Başarılı bir performans için stresi azaltmanın önemine vurgu yapan Sarar, "Sınav günü rahat kıyafetler seçmek stresinizi azaltabilir. Ayrıca sınav yerini önceden ziyaret etmek ve yanınıza almanız gereken eşyaları bir gün önceden hazırlamak, sınav günü telaşlanmanızı önleyebilir" şeklinde konuştu.

"Motivasyonunuzu Koruyun"

Sarar, sınavın son günlerinde öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini belirtti. "Sınavın zor veya kolay olacağını tahmin etmek mümkün değil. Eğer sınav zor ise bu durum tüm adaylar için geçerlidir, kolay ise yine aynı şekilde herkes için kolaydır" dedi.

"Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın"

Sonuca değil sürece odaklanmanın önemine değinen Sarar, "Sürekli olarak sınavda alacağınız puana odaklanmak kaygınızı artırabilir. Bunun yerine süreç boyunca yaşadığınız gelişime odaklanarak daha etkili bir hazırlık süreci geçirebilirsiniz" dedi. Sarar, aynı zamanda sorulara ön yargılı yaklaşmamak gerektiğini ve basit soruların da zor sorular kadar önemli olduğunu vurguladı.

Turlama Yöntemi ile Zamanı Verimli Kullanın

Sarar, turlama yönteminin sınav sırasında sürenin verimli kullanılmasına yardımcı olduğunu belirtti. "Zorlandığınız soruları hemen boş bırakıp diğer sorulara geçebilirsiniz. Bu yöntem, sınav sonunda zamanınız kaldığında geri dönüp zorlandığınız soruları tekrar çözmenizi sağlar" dedi.

Kodlama ve Kalem Kullanımının Önemi

Kodlama ve kalem kullanımı hakkında da bilgi veren Sarar, "Cevapları kodlamayı sınav sonuna bırakmak yerine, her sorudan sonra veya sayfa sayfa kodlamak zaman yönetimi ve hatasız çalışmayı sağlar. İşlem gerektiren sorularda kalem kullanarak adım adım işlemleri yazmak doğru cevapları bulmanızı kolaylaştırır ve hata yapma ihtimalini azaltır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler