Dev Fener Balıkları Şaşkınlık Yarattı

Dev Fener Balıkları Şaşkınlık Yarattı

Marmara Denizi Silivri açıklarında avlanan balıkçılar, normalden 25-30 kat daha büyük boyutlarda iki dev Fener Balığı yakaladı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne getirilen balıklar, görenleri hayrete düşürdü.

Silivri açıklarında balıkçıların ağına takılan dev Fener Balıkları, görenleri şaşkına çevirdi. Normalde çok daha küçük boyutlarda olan bu tür, yakalandığında 41 ve 30 kilo ağırlığındaydı. Beylikdüzü'ndeki Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne getirilen balıklar, müze kurucusu Kenan Balcı tarafından sergilendi. Balcı, dev Fener Balıklarının yanında normal boyuttaki bir Fener Balığı da sergileyerek büyüklük farkını gözler önüne serdi.

İlginç Avlanma Yöntemleriyle Bilinen Fener Balıkları

Müze kurucusu Kenan Balcı, Fener Balıklarının avlanma yöntemleri hakkında bilgiler verdi. "Fener Balıkları, kuma yatarak küçük balıkların geçmesini bekler. Fenerini sallayarak balıkları cezbeder ve avını yakalar. Silivri açıklarında yakalanan bu dev balıklar, denizin derinliklerindeki mağaralarda yaşar ve hareketli zamanlarında kıyılara çıkar" dedi. Balcı, yakalanan balıkların 5 metrelik bir tekne tarafından insan gücüyle çekilen ağlarla yakalandığını belirtti.

Lezzetli Eti ve Kılçıksız Özelliği ile Dikkat Çekiyor

Balcı, Fener Balıkları'nın kılçıksız olması ve lezzetli etiyle bilindiğini ifade etti. "Görünümü hoş değil ama eti çok lezzetlidir" diyen Balcı, birkaç gün sonra balıkların etinin satılacağını, iskeletlerinin ise müzede mumyalanarak ücretsiz sergileneceğini söyledi.

Vatandaşların İlgisi Büyük

Dev Fener Balıkları'nı gören vatandaşlardan Şaban Çiçek, balıkların büyüklüğü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. "Ağzında balıklar var, henüz yutmaya fırsatı olmamış herhalde. Şaşırmamak mümkün değil. Bayağı büyük bir balık. Daha önce görmedim, ilginç geldi" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler