25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Renkli Görüntülerle Sona Erdi

25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından düzenlenen 25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni, Cankurtaran Mahallesi Deve Boynu Yaylası'nda renkli görüntülere sahne oldu.

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği (AKYÖRDER) tarafından düzenlenen 25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni, Konya'nın Akşehir ilçesi Cankurtaran Mahallesi Deve Boynu Yaylası'nda gerçekleşti. Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Ticaret Borsası'nın katkılarıyla organize edilen etkinlik, yoğun bir katılımla yapıldı.

25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Protokol Üyeleri ve Halk Yoğun İlgi Gösterdi

Şölene, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkan Vekili Cevat Nuri Bozoğlu, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından Akşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle devam etti.

25. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Yörük Kültürü Canlandırıldı

Şölende, Yörük örf ve adetlerinin canlandırılması ve Türk Halk Müziği konserleri büyük ilgi gördü. Halk oyunu gösterileri, yağlı güreş müsabakaları ve en güzel Yörük çadırının seçimi gibi etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Protokol üyeleri, şölen alanında kurulan Yörük çadırlarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti ve Yörük kültürünün yaşatılmasına katkıda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler