61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Açılışla Başlıyor

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Açılışla Başlıyor

Türkiye'nin en prestijli sinema etkinliklerinden biri olan 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Sedef Avcı'nın sunumu ve Serhat Kılıç'ın özel sahne gösterisiyle 5 Ekim'de sinemaseverlerle buluşuyor.

Türkiye’nin en köklü sinema festivali olan 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da sinema tutkunlarını unutulmaz bir açılış töreniyle karşılayacak. 5 Ekim tarihinde başlayacak festivalin açılış töreninde, başarılı oyuncu Sedef Avcı sunuculuk yaparken, usta oyuncu Serhat Kılıç özel gösteri performansıyla sahne alacak.

Türk ve Dünya Sineması Bir Arada

Festival, 12 Ekim tarihine kadar Türk ve dünya sinemasının en yeni ve ses getiren yapımlarını izleyicilerle buluşturacak. Ayrıca, sinema dünyasının ünlü isimleri festival kapsamında Antalya’ya gelecek ve farklı etkinliklerde yer alacak. Festivalin geleneksel kırmızı halı töreni, açılış gecesine damga vuracak.

Ferzan Özpetek ve Jüri Üyeleri Açılışta Yer Alacak

Açılış töreninde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı olarak ünlü yönetmen Ferzan Özpetek yer alacak. Özpetek’e, jüri üyeleriyle birlikte festival boyunca yarışma filmlerini değerlendirme görevi verildi. Yarışma sonucunda Altın Portakal Ödülleri sahiplerini bulacak.

Onur ve Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Festivalin açılış gecesi aynı zamanda usta isimlere verilen Onur Ödülleri ile genç yeteneklere verilen Başarı Ödülleri'ne ev sahipliği yapacak. Bu yıl, sinema ve tiyatronun usta isimlerinden Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer Onur Ödülleri’ni alacak. Genç oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli ise Başarı Ödülleri’ne layık görüldü.

Antalya Caddelerinde Festival Coşkusu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin açılışı, ünlü sanatçılarla halkı bir araya getiren kortej geçişi ile başlayacak. Antalya sokaklarında gerçekleşecek kortejde, sinemaseverler hayranı oldukları ünlü isimlerle buluşma fırsatı yakalayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.