Adalet Bakanı Tunç'tan Konya’da önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Tunç'tan Konya’da önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak Yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi ile "yapanın yanına kar kaldığı"...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Akşehir ilçesinde yeni Adalet Sarayı'nın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Tunç, AK Parti hükümeti döneminde adalet hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik birçok önemli yatırımın yapıldığını vurguladı. Adaletin, toplumsal huzur ve barışın teminatı olduğunu belirten Tunç, "Adaletin tecelli edeceği mekanlar da bu kavrama uygun olmalı. 22 yıldır ülkemizin dört bir yanında müstakil adalet sarayları inşa ettik" dedi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Konya’da önemli açıklamalar

"Yargı Reformlarıyla Adalet Sistemini Güçlendirdik"

Tunç, sadece fiziksel binaların inşa edilmediğini, aynı zamanda adalet sisteminin nitelik ve nicelik açısından güçlendirilmesi adına önemli reformlar gerçekleştirildiğini vurguladı. Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile hukuki mevzuatta da çağın ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler yapıldığını ifade eden Tunç, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki haftalarda yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni kamuoyuyla paylaşacak. Bu belge, Türkiye Yüzyılı'nın ilk yargı reformu olacak" diye konuştu.

Adalet Bakanı Tunç'tan Konya’da önemli açıklamalar

"Yapanın Yanına Kar Kalmayacak"

Bakan Tunç, adalet sistemine olan güveni artırmak adına reformların devam edeceğini belirtti. Toplumda "yapanın yanına kar kaldığı" algısının tamamen ortadan kaldırılması için somut adımlar atacaklarını ifade eden Tunç, "Adaletin hızla tecelli etmesini sağlamak ve suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

15 Temmuz Vurgusu

Konuşmasının sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Bakan Tunç, "15 Temmuz’da milletimizin kahramanlığı olmasaydı, bugün bu kürsülerde konuşamazdık. Milletimize minnettarız ve onlar için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin darbeci zihniyetten arındırılmış, özgürlükleri temel alan yeni bir anayasa ile yoluna devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.