Adnan Oktar’ın Duruşması Ertelendi: Cezaevinde Örgütsel Faaliyet İddiası

Adnan Oktar’ın Duruşması Ertelendi: Cezaevinde Örgütsel Faaliyet İddiası

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Adnan Oktar'ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerine devam ettiği iddiaları üzerine duruşma ertelendi.

Adnan Oktar, silahlı suç örgütü yöneticisi olarak cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği ve avukatlar aracılığıyla yeni üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla yargılanıyor. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Oktar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Bazı tutuksuz sanıklar ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Oktar’ın Savunmaları: "Tutukluluğum Hukuksuz"

Duruşmada savunma yapan Oktar, tutuklu kalmasının bir nedeni olmadığını savunarak, "Bana hüküm verildi ve ben zaten tutukluyum. Gasp yok, yaralama yok, tehdit yok. Tamamen boş neden ve amaçtır" dedi. Oktar, ayrıca, "Savunmam bloke oluyor, nefes alamıyorum" diyerek duruşmaya katılmak istediğini ifade etti.

Cinsel İstismar İddialarına Cevap

Oktar, cinsel istismar iddialarına ilişkin ise, "Neymiş ben küçük kız çocuklarına tecavüz ediyormuşum. Böyle bir şey olabilir mi? Cezam 10 bin yıla çıkacakmış, umurumda bile değil" dedi. Bu olayların Türkiye'deki siyasi atmosferin sakinleşmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Duruşma Ertelendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, Adnan Oktar'ın bir sonraki celse duruşma salonunda hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına ve Oktar'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi. Duruşma sırasında adliye koridorunda görüntü almak isteyen bir muhabire tutuksuz sanıklar ve avukatlar engel olmaya çalıştı, duruma güvenlik görevlileri müdahale etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.