AK Parti ile DEM Parti Arasında 'Şerefsiz' Polemiği

AK Parti ile DEM Parti Arasında 'Şerefsiz' Polemiği

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit arasında yaşanan tartışmada "şerefsiz" polemiği yaşandı.

Çınar-Mazıdağı Yangını Üzerine Tartışma

DEM Parti, Çınar-Mazıdağı yangın felaketi sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarının sebep-sonuç ilişkisinin araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'na bir Meclis araştırma önergesi verdi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandığını ve yangına müdahale edecek gece görüşlü helikopterin olmadığını iddia etti.

İddialar ve Yanıtlar

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, iddialara yanıt olarak söz aldı ve Meral Danış Beştaş'a yönelik suçlamalarda bulundu. Ensarioğlu, Beştaş'ın yakınlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde ihale aldığını ve yolsuzluk yaptığını öne sürdü. "Diyarbakır Büyükşehirde senin hangi akraban iş yapıyor? İlaçlama firması geçen yıl 17 milyona Diyarbakır Büyükşehirde ilaçlama yapmışken 63 milyon artı KDV'ye, 4 katına bir kişiye -üç kişiye davetiye çıkarmışsınız- 21/B'ye göre vermişsiniz; Cizre, Viranşehir ve Van Belediyelerini de 4 katına bu adama vermişsiniz," ifadelerini kullandı.

"Şerefsiz" Polemiği

Meral Danış Beştaş ise Ensarioğlu'nun iddialarına sert yanıt verdi. Beştaş, "Galip beyin de milletvekili olarak bunlara dair ilgisini söylemiştim çünkü kendisinin bana yönelik bir saldırısı vardı. Ama kendisi cevabında olayı aydınlatmak yerine asla ağzıma almayacağım ve bir Kürt'e, bir erkeğe, bir insana yakışmayacak bir kavram kullandığı için 'senin düzeyine düşmeyeceğim' dedim," ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu ise Beştaş'ın sözlerine daha sert bir şekilde yanıt verdi: "Alan da şerefsizdir, iftira eden de şerefsizdir, ispatlamayan da şerefsizdir. İspatlayacaksın! İsmail Beştaş, senin kayınbiraderin şu anda taşıma işini yapıyor. Hırsızlık yapan sizsiniz, lütfen! İspat etmezsen şerefsizsin."

Oturuma Ara Verildi

AK Parti ve DEM Parti milletvekillerinin kürsüde toplanması üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi. Yaşanan bu tartışma, TBMM Genel Kurulu'nda gergin anlara sahne oldu ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler