Aksaray Eskil'deki Tarihi Höyük, Turizm İçin Yeniden Canlanıyor

Aksaray Eskil'deki Tarihi Höyük, Turizm İçin Yeniden Canlanıyor

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Böğet Köyü'nde bulunan 5000 yıllık Hitit dönemine ait tarihi höyük, kaçak kazılarla tahrip olmuş durumda. İl Genel Meclisi üyeleri, höyüğü turizme kazandırmak amacıyla incelemelerde bulundu.

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Böğet Köyü'nde bulunan ve 5000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen tarihi höyük, kaçak kazıcıların hedefi olup ciddi şekilde zarar görmüştü. İl Genel Meclisi üyeleri, köy muhtarının talebi üzerine yapılan incelemelerde höyüğün durumunu yerinde gözlemledi. Yapılan açıklamalarda, höyüğün 3000 yıllık Hitit dönemine ait olduğu ve 32 bin metrekarelik bir alana yayıldığı vurgulandı.

İl Genel Meclis Üyesi Necip Çeçen, yapılan incelemeler sonrasında höyüğün turizme kazandırılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Kaçak kazıların höyüğe verdiği zararları da dile getiren Çeçen, bu durumun önüne geçilmesi ve höyüğün korunması gerekliliğine vurgu yaptı. Kültür Turizm Komisyonu ile birlikte gerekli raporların hazırlanacağını ve çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını söyledi.

Böğet Köyü sakinleri de kaçak kazıların höyük üzerinde yarattığı rahatsızlığı dile getirdi ve tarihi mirasın korunması adına yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirtti. Tarihi höyüğün turizme kazandırılmasıyla birlikte bölgeye olan ilginin artması ve kültürel mirasın korunması hedefleniyor.

Aksaray Eskil'deki Tarihi Höyük, Turizm İçin Yeniden Canlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler