Ankara adrese teslim atamayı tarihe gömüyor! KPSS'den sonra bir sınav daha yapacak

Ankara adrese teslim atamayı tarihe gömüyor! KPSS'den sonra bir sınav daha yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, zabıta alımı yapacak. Alımlarda ilk olarak KPSS puanına bakılacak ardından yeniden sınav yapılarak adrese teslim atamanın önüne geçilecek. Detaylar haberimizde.

Son yıllarda yayınlanan memur alım ilanlarında vatandaşın kafasını karıştıran 'adrese teslim' memur alımı tarihe gömülüyor. Her platformda "liyakat" vurgusu yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yönetimindeki kurum 133 tane zabıta memuru alımı yapacak. KPSS puanını 65 tabanında tutan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ikinci sınavla alımları gerçekleştirecek.

Alımı yapılacak memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olacak. Boş kadrolara yapılacak atamanın emekli olan personelin yerine yapılacağı bildirildi.

Buna göre 3 sınıfta 7,8 ve 10. dereceden alımı yapılacak zabıta memurlarında ilk aranan şart "Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin herhangi bir programından mezun olmak. En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak" olarak belirtildi.

Diğer şartlar ise 2024-KPSS P3 puan türünde 65 puan yakalamış olmak. Adayların ayrıca 30 yaşını aşmamış olması isteniyor. Başvuru formları www.ankara.bel.tr adresinden temin edinilebiliyor.

Sınav Nasıl Yapılacak?

Sözlü Sınav

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konuları

Uygulamalı Sınav

  • Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.