Antalya’da Büyük İmar Değişiklikleri: Yeni Planlar Askıya Çıkarıldı

Antalya’da Büyük İmar Değişiklikleri: Yeni Planlar Askıya Çıkarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Muratpaşa ve Demre ilçelerine ilişkin imar planı değişikliklerini duyurdu. Planlar, belediyenin Planlama Şube Müdürlüğü ilan panosunda 30 gün boyunca askıya çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayladığı önemli imar planı değişikliklerini kamuoyuna duyurdu. Bu değişiklikler, Muratpaşa ve Demre ilçelerini kapsayan Nazım İmar Planı ve Çevre Düzeni Planı düzenlemeleri ile ilgili.

Muratpaşa İlçesi’ne İlişkin İmar Planı Değişikliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 Ağustos 2024 tarihinde onaylanan Muratpaşa ilçesi, Kemerağzı Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi 1. Etap Batı Bölgesi, 28024 ada 12 parselin kamu hizmet alanı ile rekreasyon alanı olarak düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı. Bu plan, bölgedeki kamu hizmetlerine ve yeşil alanlara yönelik önemli düzenlemeleri içeriyor.

Demre İlçesi’nde Plan Revizyonları Yapıldı

23 Ağustos 2024 tarihinde onaylanan Antalya Demre Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu da askıya çıkarılan diğer düzenlemeler arasında yer alıyor. Bu revizyonlar, bölgenin sürdürülebilir turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Planlar 30 Gün Askıda Kalacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Planlama Şube Müdürlüğü ilan panosunda yayınlanan imar planı değişiklikleri, gazete ilan tarihinden itibaren 30 gün boyunca askıda kalacak. Bu süre içerisinde vatandaşlar, söz konusu planlara ilişkin görüş ve itirazlarını iletebilecek. Bu ilanlar, ilgililere tebligat yerine geçmek üzere duyurulmuştur.

Sonuç olarak, Muratpaşa ve Demre bölgelerinde yapılan imar planı değişiklikleri, bölgenin gelişim ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak önemli adımlar olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.