Alanya'da İlk Kazma Vuruluyor

Alanya'da İlk Kazma Vuruluyor

Alanya Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yer alan ve 6306 sayılı yasa gereği riskli alan ilan edilen 37,3 hektarlık alanın askı süreci tamamlandı. İlk kazma vuruluyor.

ALANYA-Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında bulunan yaklaşık 37,3 hektarlık alanın dönüşüm amaçlı imar planları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 4 Eylül 2024 tarihinde kesinleşti ve yürürlüğe girdi. Daha önce riskli alan ilan edilen bölgenin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 31 Ocak-14 Şubat 2024 tarihleri arasında askıya çıkarılmış, askı sürecinin tamamlanmasıyla birlikte planlar resmi olarak uygulanmaya başladı.

Onaylanan Planlarda İptal Davaları Sürüyor

Cumhuriyet Mahallesi'nde dönüşüm süreci, 19 Nisan 2023 tarihinde onaylanan ve daha sonra mahkeme kararı ile iptal edilen imar planlarıyla başlamıştı. Yeni planlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunularak 4 Eylül 2024 tarihinde kesinleşti. Ancak bu planlarla ilgili de halen devam eden iptal davaları bulunuyor. Bölge sakinleri ve hak sahipleri arasında planlara yönelik farklı itirazlar olduğu bildirildi.

Başkan Özçelik'ten Cumhuriyet Mahallesi’ne Müjde

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, onaylanan imar planlarıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin hızlanacağını vurguladı. Başkan Özçelik, "Bölge için çok önemli bir adım atıldı. İlgili taraflarca mutabık kalınan bölgelerde çalışmalar hızla başlayacak. Ancak bazı alanlarda malikler arasında uzlaşı sağlanamayan bölgeler için revizyonlar yapılabilir. Alanya’mıza ve Cumhuriyet Mahallemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yürütülecek olan kentsel dönüşüm projesi, bölgenin geleceği için büyük bir öneme sahip. Onaylanan planlar, bölgedeki yapılaşmanın modern ve güvenli bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.