Apartmana Giren Yılan Panik Yarattı

Apartmana Giren Yılan Panik Yarattı

Şuhut ilçesinde meydana gelen olayda, bir apartmana giren yılan mahalle sakinlerini korkuttu. Hızla müdahale eden yetkililer yılanı doğal ortamına bıraktı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki 4 katlı bir binada yaşayan vatandaşlar, apartmana girdiklerinde kapı arkasında duran yılanı görünce büyük panik yaşadı. Beklenmedik misafir, mahalle sakinleri arasında kısa süreli bir korkuya neden oldu.

Acil Durum Müdahalesi

Vatandaşlar, yılanı fark ettikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım talep etti. İhbar üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, hızlı bir müdahale ile yılanı apartmandan alarak doğal yaşam alanına geri bıraktı. Yetkililer, vatandaşların soğukkanlı davranması gerektiğini belirterek, benzer durumlarda hemen yetkililere haber verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekipler, yılanı zarar vermeden yakaladıktan sonra güvenli bir şekilde doğaya saldı. Uzmanlar, sıcak havaların yılanların yaşam alanlarını değiştirmesine neden olabileceğini belirterek, bu tür olayların yaşanabileceğine dikkat çekti. Vatandaşların benzer durumlarda panik yapmadan yetkililerden yardım istemeleri önemle hatırlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.