Apple'ın Yeni Ürün Lansmanı Beklenen Heyecanı Veremedi

Apple'ın Yeni Ürün Lansmanı Beklenen Heyecanı Veremedi

Apple’ın her yıl düzenlediği geleneksel Eylül lansmanı, bu yıl beklentilerin altında kaldı. iPhone 16 serisi, Apple Watch ve AirPods tanıtılırken, merakla beklenen yapay zeka özelliklerinin Ekim ayında sunulacağı açıklandı.

Apple Hisselerinde Düşüş Yaşandı

Etkinlik sırasında Apple CEO'su Tim Cook, iPhone 16, yeni Apple Watch ve AirPods’un yeni modellerini tanıttı. Ancak, beklenen yapay zeka (AI) işlevlerinin Ekim ayına kadar kullanıma sunulmayacağının açıklanması, Apple hayranlarında hayal kırıklığı yarattı. Bu açıklamanın ardından Apple hisselerinde kısa süreli bir düşüş yaşandı, ancak gün sonunda hisseler toparlanarak eski seviyelerine döndü.

iPhone 16'ya Kamera Düğmesi Eklendi

Apple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone 16, 20 Eylül’de global olarak satışa çıkacak. Türkiye'de ise Eylül ayı sonunda satışa sunulması beklenen iPhone 16, yan tarafında kamera erişimini kolaylaştıran bir kontrol düğmesi ile birlikte geliyor. Ayrıca, cihazda koruma sağlayan seramik kalkan özelliği de dikkat çekiyor.

Apple Intelligence Ekim Ayında Geliyor

Apple’ın yapay zeka özelliklerini içeren Apple Intelligence'ın, iOS 18.1 ile birlikte Ekim ayında beta sürümüyle kullanıma sunulacağı duyuruldu. İlk olarak ABD’de İngilizce olarak kullanıma açılacak olan bu özellikler, ilerleyen süreçte farklı dillerde de kullanılabilir hale gelecek. Apple, bu özellikleri global kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.