Aradığı şifayı gezmek için geldiği Konya'da buldu

Aradığı şifayı gezmek için geldiği Konya'da buldu

Kanada'da yaşayan ve Crohn hastalığına yakalanan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, Konya'da Medicana Hastanesi'nde uygulanan tedavi ile iki hafta içinde sağlığına kavuştu.

Crohn Hastalığına Konya'da Şifa Buldu

Kanada'da inşaatta çalışan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, geçtiğimiz yıl halsizlik, iştahsızlık ve aşırı yorgunluk gibi belirtilerle Kanada'da çeşitli hastanelere başvurdu. Ancak, ilaç tedavilerine rağmen sorunlarından kurtulamayan Karakoç'un durumu giderek ağırlaştı. Araştırmaları sonucunda bir yakınının önerisiyle Medicana Konya Hastanesi'ne başvurdu. Her yıl yaz aylarında akrabalarını ziyarete gelen Karakoç, bu sefer tedavi amacıyla Konya'ya geldi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka tarafından yapılan kolonoskopi sonucunda Crohn hastalığı teşhisi konulan Karakoç, uygulanan iğne ve ilaç tedavisiyle yaklaşık iki hafta içinde sağlığına kavuştu.

Aradığı şifayı gezmek için geldiği Konya'da buldu

"Şifasını Bulmak İçin Konya'ya Geldim"

Tedavi sürecini anlatan Mücahit Karakoç, "Kanada'dan tedavi için Konya'ya geldim. Sürekli tuvalete gitmem, eklemlerimin ağrıması, yorgunluk ve bitkinlik vardı. Hastaneye başvurduktan sonra kolonoskopi yapıldı ve teşhis kondu. İlaçlar ve iğneler verildi, ikinci haftada bile etkisini gördüm. Gezmek için geldiğim Konya'da hastalığımın şifasını buldum. Kanada'ya sağlıklı olarak geri döneceğim," dedi.

"Yataktan Bile Kalkmak İstemiyordum"

Hastalığın etkilerini anlatan Karakoç, "Kanada'da teşhis hızlı konulamadı ve sürekli hap verildi ama haplar bana yaramıyordu, hatta durumu daha da kötüleştiriyordu. Konya'ya gelmekle doğru bir karar verdim. Doktorum, haplara devam etseydim bağırsaklarımın patlayabileceğini söyledi ve bana ilaç ve iğne verdi. İkinci haftasında etkisini gördüm. İşe gidemiyordum, normal hayatımı yaşayamıyordum. Sürekli yorgundum, halsizdim ve agresif oluyordum. Ama şimdi rahatım, ağrılarım geçti, yemek yiyebiliyorum ve sık sık tuvalete gitmem geçti. İşe gitmek ve ailemle zaman geçirmek artık mümkün," şeklinde konuştu.

Aradığı şifayı gezmek için geldiği Konya'da buldu

"Bazı Hastalarımızda Çok Hafif Formda Seyreder"

Medicana Konya Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, "Mücahit bize 1 ay önce yakını aracılığıyla ulaştı. Kanada'da yaşıyor ve orada Crohn hastalığı düşündüklerini, tedaviye başlandığını ancak şikayetlerinin devam ettiğini ifade etti. Kolonoskopi ile bağırsaklarını inceledik ve aktif Crohn hastalığı teşhisi koyduk. İlaç tedavisine dikkatli bir şekilde devam ettik ve kısa sürede iyi yanıt aldık. Şu anda şikayetleri hafifledi ve normal hayatına dönebilecek. Ancak ilaç tedavisine bir süre daha devam etmesi gerekecek. Crohn hastalığı çok değişken bir hastalık ve bazı hastalarımızda hafif seyredebilirken, bazen çok şiddetli hale gelebilir," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler