Ölü soyucu organize suç örgütünün lideri yakalanınca şaşırdı

Ölü soyucu organize suç örgütünün lideri yakalanınca şaşırdı

Bursa'da, yıllar önce ölen kişilerin imzalarını sahte senetlere kopyalayarak mirasçılarından borç tahsil eden bir organize suç örgütü çökertildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 2013 yılında vefat eden E.A.'nın imzasını taklit eden suç örgütü, ölen adamın adına yaklaşık 18 milyon TL değerinde üç ayrı borç senedi düzenledi. Senetlerin ödeme tarihleri 2022 ve 2023 olarak belirlenmişti. Bankada bulunan 600 bin lirasını kaybeden mirasçılar, S.A. (eşi) ve N.S. (kız kardeşi), icrayı durdurmak için çeşitli girişimlerde bulundular ancak başarılı olamadılar.

Soruşturma ve Teknik Takip

S.A. ve N.S.'nin vekil avukatlarının şikayeti üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), suç örgütüne yönelik bir soruşturma başlattı. İlk incelemelerde, E.A.'nın adına düzenlenen senetlerin 2013 yılına ait olmayacak kadar yeni olduğu tespit edildi ve senetler kriminal incelemeye gönderildi. İncelemeler sonucunda senetlerin sahte olduğu belirlendi.

Yaklaşık 7 ay süren soruşturma ve teknik takibin ardından, liderliğini M.A.B.'nin (50) yaptığı 6 kişi Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Örgüt Lideri M.A.B.'nin Tutuklanması

Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2,5 yıldır firari olan M.A.B.'nin İstanbul Ataşehir'de lüks bir villada saklandığı tespit edildi. Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, M.A.B.'nin saklandığı villaya operasyon düzenledi. Operasyon sırasında kolayca kaçabilmek için otoparka açılan gizli bir geçit yaptıran M.A.B., otoparkta kendisini bekleyen ekipleri görünce şaşkınlıkla "Beni nasıl buldunuz?" dedi.

Gözaltına alınan M.A.B. ile olayla bağlantılı olarak Bursa ve İstanbul'da gözaltına alınan İ.Ç. (36), M.Ç. (43), H.İ.T. (40), Ş.D. (80) ve H.D. (42) isimli şahıslar, Bursa İl Emniyeti'ne getirildi. Sorgularının tamamlanmasının ardından, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şahıslardan M.A.B., İ.Ç. ve M.Ç. tutuklanırken, H.İ.T., Ş.D. ve H.D. hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çok Sayıda Sahte Kimlik ve GSM Hattı Ele Geçirildi

Şahısların ev ve arabalarında yapılan aramalarda, çok sayıda sahte kimlik ve başkalarının adına kayıtlı GSM hatları ele geçirildi. Mağdurların avukatı Alparslan Ağır, müvekkillerinin başvurusu üzerine 140 bin dolar bedelli senet üzerinden icra takibi başlatıldığını öğrendiklerini ve ardından 160 bin ve 350 bin dolar bedelli senetlerin de icraya verildiğini belirtti.

Senetlerin kendi içinde dahi imzaların birbiriyle uyuşmadığını vurgulayan Avukat Ağır, "Müvekkillerim Muhlis'in böyle bir borcunun olmadığını bildikleri için gerekli itirazları yaparak Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'na sahtecilik ve dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gelinen aşamada müvekkillerim için mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir umut ışığı doğdu" dedi.

Ölü soyucu organize suç örgütünün lideri yakalanınca şaşırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler