Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı

Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı

Meram Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğiyle açılan "Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi" Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Konya’nın Meram ilçesinde yer alan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, "Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor. Meram Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin iş birliği ile açılan sergi, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süregelen soykırımın acı gerçeklerini gözler önüne seriyor. Sergide, Osmanlı arşiv belgeleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Filistin'e ilişkin deklarasyonları da ziyaretçilere sunuluyor.

Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı

Tarihin Tanığı: Osmanlı ve TBMM Arşiv Belgeleri

Serginin en dikkat çekici noktalarından biri, Osmanlı ve TBMM arşivlerinden gelen tarihi belgeler. Sergi, tarihin en vahşi soykırımlarından birine ışık tutarken, Osmanlı İmparatorluğu'nun Filistin üzerindeki etkilerini ve Türkiye'nin Gazze ile dayanışmasını gözler önüne seriyor. TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan sergi, Kudüs Hristiyanlarına verilen amannameden Kanuni Sultan Süleyman'a yazılan teşekkür mektubuna kadar birçok önemli belgeyi içeriyor.Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı

Filistin'in Acılarını Anlatan Fotoğraflar ve Tarihi Haritalar

Sergide yer alan Anadolu Ajansı'na ait fotoğraflar, Gazze'deki zulmü ve Filistin halkının yaşadığı acıları çarpıcı şekilde belgeliyor. Ayrıca sergide, Gazze ve Filistin haritaları, Gazze Taburu'nun 93 Harbi'ndeki faaliyetlerini gösteren jurnal ve Filistin'e yerleşmek isteyen Yahudilere karşı Osmanlı'nın aldığı tedbirleri gösteren belgeler de yer alıyor. Bu belgeler, Filistin topraklarındaki tarihsel mücadelenin izlerini günümüze taşıyor.

Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı

Meram Belediye Başkanı Kavuş’tan Anlamlı Çağrı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, serginin ve kısa film yarışmasının Filistin halkına destek amaçlı düzenlendiğini vurguladı. Konya ve Meram’ın her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten Başkan Kavuş, Gazzelilerin kahramanlık mücadelesini takdir ettiklerini ifade ederek tüm Konyalıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Başkan Kavuş, "Bu sergi ve yarışma, Gazze halkının yaşadığı acılara dikkat çekmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek adına büyük önem taşıyor" dedi.

Sergi, 26 Ekim tarihine kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.