Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütünün Firari Sanığı Serdar Sertçelik, Macaristan Sınırında Yakalandı

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütünün Firari Sanığı Serdar Sertçelik, Macaristan Sınırında Yakalandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gizli tanık ve sanık olan firari Serdar Sertçelik, sahte pasaportla Macaristan sınırında yakalandı.

MİT ve İçişleri Bakanlığı'nın Koordineli Çalışması Sonuç Verdi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmada gizli tanık ve sanık olan firari Serdar Sertçelik, Macaristan sınırında sahte pasaportla yakalandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sertçelik'in yurtdışından getirilmesi amacıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

Paris'ten Karadağ'a, Karadağ'dan Macaristan'a Uzanan Kaçış

MİT, firari Serdar Sertçelik'in Fransa'nın başkenti Paris'te olduğunu düşündü. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda Sertçelik'in Karadağ'da olduğu tespit edildi. Sertçelik'in yeri anında Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı ve Interpol tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Hakkında arama kararı çıkarıldığını öğrenen Sertçelik, Karadağ'dan karayolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan'a kaçtı.

Sahte Gürcistan Pasaportuyla Yakalandı

Macaristan sınırında sahte Gürcistan pasaportuyla yakalanan Serdar Sertçelik, güvenlik güçlerinin dikkatinden kaçamadı. Yakalanmasının ardından Adalet Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi için adli süreci başlattı. Sertçelik'in Türkiye'ye getirilmesi ve adalet önünde hesap vermesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Bu önemli gelişme, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Sertçelik'in ifadesi, örgütün faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütünün Firari Sanığı Serdar Sertçelik, Macaristan Sınırında Yakalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.