Ayı korkusu, hasadı erken yaptırdı

Ayı korkusu, hasadı erken yaptırdı

Konya'nın Bozkır ilçesinde Toros Dağları'ndaki arılıklarda bulunan kovanlara ayıların dadanması üzerine arıcılar, bal hasadını erken yapmak zorunda kaldı.

Konya'nın Bozkır ilçesinde arıcılık faaliyetleri yürüten İbrahim Tontul, Toros Dağları'ndaki yüksek rakımlı arılıklarındaki kovanlarını ayıların saldırısına uğrayınca bal hasadını erkene almak zorunda kaldı. Tontul, kovanlara zarar veren ayının altı kovana kadar ulaştığını belirterek, "Doğaya saygımız var, bir tanesini ona ayırmıştık ama maalesef altı kovanı yemiş" dedi.

Ayı korkusu, hasadı erken yaptırdı

Yüksek Rakım ve Zengin Flora

Toros Dağları’nın 2 bin 500 metre rakımındaki bölgede bulunan arılığında bal hasadı yapan Tontul, bu bölgenin zengin flora çeşitliliği sayesinde balın kalitesinin farklı olduğunu vurguladı. Tontul, "Bu yıl, düşük rakımlı yerlerde bal üretimi oldukça azdı, ancak bizim bölgemiz maşallah çok verimli" diye konuştu.

Ayı korkusu, hasadı erken yaptırdı

Aile Boyu Arıcılık

Arıcılık faaliyetlerini ailesiyle birlikte sürdüren İbrahim Tontul, kovanların sahiplerine balın durumunu cep telefonuyla göstererek teslim ettiklerini söyledi. Ailenin büyükleri ise arılıkta zaman geçirerek Tontul'a destek oluyor. Vehbi Balık, "İbrahim arıya bakarken torunum Vehbi ile burada vakit geçiriyoruz" dedi.

Ayı korkusu, hasadı erken yaptırdı

Bu yılki bal hasadının önceki yıllara göre düşük olduğunu belirten Tontul, yüksek rakımlı yerlerde bal veriminin daha iyi olduğunu ifade ederek, "Arılarımızı güvenli bölgelere taşıdık" diye ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.