Aytaç Durak Bürücek Yaylasında Rahatsızlandı

Aytaç Durak Bürücek Yaylasında Rahatsızlandı

Adana'da beş dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapmış olan Aytaç Durak (86), Pozantı'nın Bürücek Yaylasında rahatsızlanarak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Durak'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Beş dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra aktif siyaseti bırakan Aytaç Durak, bugün Pozantı'nın Bürücek Yaylasında rahatsızlandı. Yakınlarının hızlı müdahalesi sayesinde sağlık ekiplerine haber verilerek Pozantı Devlet Hastanesine kaldırılan Durak, buradan da hava ambulans ile Balcalı Hastanesine sevk edildi. Acil serviste tedavi altına alınan Durak'ın bilincinin açık olduğu ve durumunun iyi olduğu bildirildi. Durak'ın vertigo rahatsızlığı nedeniyle bayıldığı tahmin ediliyor.

Aytaç Durak Kimdir?

1938 yılında Adana'nın Karaisalı ilçesinde tüccar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aytaç Durak, eğitim hayatını Adana Gazipaşa İlkokulu, Tepebağ Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesinde tamamladı. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanan Durak, 1963 yılında mezun olduktan sonra DSİ Adana İçme Suları Şefi ve YSE Adana İl Müdürü olarak görev yaptı.

İnşaat müteahhitliği yaptığı dönemde 2000'in üzerinde konut inşa eden Durak, aynı zamanda Adalet Partisi'nden dört dönem belediye meclis üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dünya Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Durak, 2010 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. 2014 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak katılmak istese de, MHP adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildi. O tarihten itibaren aktif siyaseti bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler