Özgür Özel ve Ümit Özdağ Görüşmesi

Özgür Özel ve Ümit Özdağ Görüşmesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede Sinan Ateş cinayeti, Esad ile görüşme ve Ottawa Anlaşması'ndan çekilme gibi konular ele alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka da katıldı. Heyetler yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından iki lider ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sinan Ateş Cinayeti Hakkında Açıklamalar

Görüşmede Sinan Ateş cinayeti de gündeme geldi. Özgür Özel, "Biz Sinan Ateş meselesinin adi bir cinayet olmadığını biliyoruz ve bu cinayetin örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Özel, adaletin sağlanması konusunda iktidara iki seçenek sunduğunu belirterek, "Ya adaletin önünü açacaklar ya da sis perdesi indirecekler. Adalet er geç tecelli edecektir" ifadelerini kullandı.

Esad ile Görüşme Destekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Esad ile görüşülebilir" açıklamasını değerlendiren Özgür Özel, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacı sorununun çözümü için Esad ile görüşmeyi desteklediğini belirtti. Özel, Avrupa Sosyalist Partisi ve Sosyalist Enternasyonal'deki liderlerle bu konuyu görüşeceğini ifade etti.

Ottawa Anlaşması'ndan Çekilme Önerisi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kaçak sığınmacı konusunda yasal düzenleme önerilerini Özgür Özel'e iletti. Özdağ, "Bunlardan biri, Türkiye'nin Ottawa Anlaşması'ndan çekilmesi, diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimize silah kullanma yetkisinin genişletilmesi" dedi. Görüşmenin amacı Türkiye'yi daha güvenli hale getirmek olarak belirtildi.

Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti ve UEFA Soruşturması

Özgür Özel, Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçındaki gol sevincinde yaptığı Bozkurt işareti nedeniyle UEFA'nın soruşturma başlatmasını anlamsız bulduğunu ifade etti. Özel, Almanya'nın bu işaretle değil, Nazi selamı verenlerle uğraşması gerektiğini söyledi.

Özgür Özel ve Ümit Özdağ Görüşmesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler