Aziziye Camii'nde Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Aziziye Camii'nde Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Konya'da Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, yaptığı video açıklamasında hareketin lideri Yahya Sinvar’ın, İsrail’in düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayye, Sinvar’ın "ön saflarda çarpışarak, cesaretle savaş pozisyonları arasında hareket ettiğini" ve Filistin'in bağımsızlığı için mücadelenin devam edeceğini belirtti.

a1.jpg

Aziziye Camii'nde Gıyabi Cenaze Namazı

Konya’da Aksaray Dayanışma Platformu tarafından, Sinvar için Aziziye Camii'nde cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. HEDA DER Başkanı Musa Kazım Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazında, Filistin’in bağımsızlık mücadelesine destek mesajları verildi.

a2.jpg

YAHYA SİNVAR KİMDİR

Hamas’ın önceki lideri İsmail Haniye, Temmuz 2024’te Tahran’daki konutuna düzenlenen saldırıda öldürülmüştü. Haniye’nin yerine Sinvar seçilmişti. 61 yaşındaki Yahya Sinvar, İsrail’in arananlar listesinin en üst sıralarında yer alıyordu ve “Ebu İbrahim” takma adıyla da tanınıyordu.

Gazze Şeridi'nde Han Yunus mülteci kampında doğan Sinvar, ilk kez 19 yaşındayken İsrail tarafından "İslami faaliyetler" gerekçesiyle tutuklandı. 1987'de Hamas'ın kurulmasından kısa süre sonra Hamas’ın iç güvenlik birimi El-Majd'ı kurdu. 1988’de İsrailli askerleri kaçırma suçlamasıyla yakalanan Sinvar, 22 yıl boyunca hücrede tutuldu.

Sinvar, sadece Hamas içerisindeki güçlü liderlik pozisyonuyla değil, aynı zamanda İran İslam Cumhuriyeti’ne yakınlığıyla da biliniyordu. İsrail ile yaşanan çatışmalarda, Hamas’ın İran’dan aldığı desteğin önemli bir rol oynadığı sıkça dile getiriliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.