Bakanı Kurum ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak

Bakanı Kurum ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yaraların sarılması için çalışmaların hızla devam edeceğini belirtti. Cuma günü Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Bugün ekibimizle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane, arı gibi çalışacağız" dedi.

"Depremden Etkilenen Tüm Şehirlerde Arı Gibi Çalışacağız"

Görevine başladıktan sonra "asrın felaketinin" yaşandığı deprem bölgesinde çalışmalara başlayan Bakan Kurum, bakanlıkta bakan yardımcıları ve genel müdürlerle bir araya gelerek Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var" diye konuştu.

"Yaralarımızı Tamamen Sarana Kadar Deprem Bölgesinde Olacağız"

Bakan Kurum, açıklamasında, "Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler