Balkabağı antioksidan kaynağı
Balkabağı antioksidan kaynağı...
Uzmanlara göre kış aylarının vazgeçilmezi olan bal kabağının güçlü bir antioksidan kaynağı. Özel Büyükşehir Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Duran, bal kabağı tüketilmesini tavsiye ederek şunları söyledi: “İçeriğinde bulunan beta karotenden dolayı turuncu renkte olan bal kabağı çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, demir, kalsiyum, E vitamini, A vitamini, C vitamini, B1, B2, B3 vitaminleri, alpha-linoleik asit bakımından oldukça zengindir. Bal kabağı lifli yapısından dolayı barsak ve mide için birçok faydası vardır. Kabızlık, basur sorunu olan kişiler için vazgeçilmez bir besin öğesidir. Ayrıca kabak çekirdeği esansiyel yağ asitleri, mineraller ve proteinden oldukça zengindir. Her sabah aç karnına 2 bardak ılık su ile 1 tatlı kaşığı dövülmüş kabak çekirdeği tercih edilirse barsak hareketleri 2 hafta da düzenli kullanımdan sonra düzene girecektir ve barsak kurtlarının da düşürülmesinde etkili olacaktır.” Leyla Alemdar -Memleket