Bartın'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava
Görevinden ihraç edilen eski Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir'in yargılanmasına devam edildi
BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin eski Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir’in yargılanmasına devam edildi.
Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Erdemir, tutuklu bulunduğu Kocaeli T Tipi cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Duruşmada SEGBİS aracılığıyla tanık olarak dinlenilen eski Karadeniz Bölge Komutanı Hasan Doğan, Giresun'da izinde olan Mehmet Erdemir'i arayarak izinden geri dönmesi emrini verdiğini söyledi.
Doğan, 15 Temmuz akşamı Bartın Garnizon Komutanı Vekili Albay Tamer Sinikkaya'yı da aradığını belirterek, "O akşam Genelkurmay Başkanlığından sıkı yönetim mesajı aldık. Bu durumun bir kalkışma olduğunu anladım ve daha sonra bölgem olan Zonguldak ve Bartın'daki birlikleri arayarak onlara hiçbir faaliyette bulunmamaları emrini verdim. Sıkı yönetim direktiflerine uymayacaklarını söyledim." dedi.
Sanık Erdemir ise kendisinin 15 temmuz darbe girişimi içinde olmadığını ileri sürerek, "Ben ne o hain darbe girişiminin içinde yer aldım, ne de bu hainlerle görüştüm. Benim o gece aldığım tek emir birliğime dönmem oldu. Ben FETÖ'cü değilim, Kumpas davalarında yaşanan mağduriyetlerin aynısını yaşıyorum. Bu listeyi hazırlayanlarla herhangi bir bağlantım yok. Ben tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum." savunmasını yaptı.
Sanık avukatı da müvekkillerinin savunmalarına katıldığını belirterek, tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, savcının mütalaasını hazırlaması için ek süre istemesi üzerine duruşmayı ileri tarihe erteledi.
İddianamede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen eski İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir'in örgütün listesinde sözde "Bartın sıkıyönetim komutanı" olarak adının geçtiği belirtiliyor.
Sanık Erdemir'in "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "anayasayı ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
AA
Kaynak: