Başkan Altay Rota Yaptırıyor Birileri Konya'yı Rezil Ediyor

Başkan Altay Rota Yaptırıyor Birileri Konya'yı Rezil Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, turizm ve bisiklet sporunu bir araya getirerek doğa ve tarihle iç içe turlar düzenlemeye devam ediyor. Bisikletseverler Eflatunpınar Hitit Su Anıtı ve Beyşehir Eşrefoğlu Camii gibi önemli durakları ziyaret ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlediği bisiklet turlarıyla büyük beğeni topluyor. İlk olarak Beyşehir’de gerçekleştirilen tur, Eflatunpınar Hitit Su Anıtı’ndan başlayıp UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Eşrefoğlu Camii'nde sona erdi.

Bu turlar, bisikletseverlere tarihi bir yolculuk yaparken aynı zamanda doğayla baş başa vakit geçirme imkanı sunuyor. 40 kilometrelik parkur boyunca Akburun, Gölkaşı ve Çiftlikköy gibi yerleşim yerlerinden geçerek Beyşehir’e ulaşan katılımcılar, tur sırasında hem spor yapmanın hem de tarihi eserleri görmenin keyfini yaşadı. Etkinlik boyunca oluşabilecek teknik aksaklıklar için belediye, "Bisbulans" adı verilen mobil bisiklet tamir aracıyla da destek sağladı.

konya-bisiklet-turu-1.jpg

"Belediyemiz Harika Bir İmkan Sunmuş"

Konya Altın Pedal Bisiklet Topluluğu Derneği Başkanı Haluk Ay, bu etkinliklerin turizmi canlandırmak açısından büyük önem taşıdığını vurgularken, etkinliğe katılan 55 yaşındaki Mahmut Özcan, Beyşehir’in doğal güzelliklerini keşfetme fırsatını bulduklarını belirtti.

konya-bisiklet-turu-3.jpg

“Belediyemizin sunduğu bu imkan sayesinde harika bir gün geçirdik” diyen Özcan, bu tür organizasyonların daha fazla yapılmasını talep etti.

konya-bisiklet-turu-2.jpg

Konya’da 12 yıldır yaşayan Kemal Özcan ise ilk uzun mesafeli bisiklet turunu gerçekleştirdiğini belirterek, “Konya’da yaşamak bir ayrıcalık. Gençlerimizin doğayla iç içe spor yaparak güzel vakit geçirmelerini diliyorum,” dedi. Etkinliğin en genç katılımcısı olan 9. sınıf öğrencisi İrem Naz Molla da “Bisiklet sürmek çok eğlenceliydi, daha fazla etkinlik yapılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

konya-bisiklet-turu-5.jpg

Tarihi Rotaya Zarar Verenler Tepki Çekiyor

Ancak bu turların düzenlendiği rotalardaki tarihi eserlerin korunması konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Eflatunpınar Hitit Su Anıtı'nın girişindeki tabela bazı kişiler tarafından tahrip edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu tür vandallıkların turizm faaliyetlerine büyük zarar verdiğini belirtti ve suçluların kamera kayıtlarıyla tespit edilerek cezalandırılacağını duyurdu. Ayrıca, bu tür olayları ihbar eden vatandaşlara ödül verilmesi için çalışmaların başlatıldığı da gelen bilgiler arasında.

konya-bisiklet-turu-4.jpg

Konya’da Bisiklet Turları Devam Edecek

Belediyenin turizm ve spor etkinlikleri sadece Beyşehir’le sınırlı kalmayacak. Vasada-Kilistra, Kızılören-Sille, Meram Tavusbaba-Dere-Altınapa ve Erenkaya-Sille gibi farklı güzergahlar üzerinde de bisiklet turları düzenlenmeye devam edilecek. Katılım ve detaylı bilgi için Konya Turizm Ajansı’nın web sitesi ziyaret ederek detay öğrenebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.