Başkan Altay’a Kıbrıs’tan Çağrı: Gazimağusa’ya da El Atın

Başkan Altay’a Kıbrıs’tan Çağrı: Gazimağusa’ya da El Atın

Konya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Hatay ve Osmaniye'deki altyapı çalışmalarına devam ediyor. Başkan Altay’a sosyal medyadan gelen bir yorumda, Kıbrıs’ın Gazimağusa şehri için de yardım istendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde yürüttüğü çalışmalarla Türkiye'nin takdirini kazanmaya devam ediyor. Hatay’da ve Osmaniye’ye bağlı Hasanbeyli ilçesinde altyapı hasarlarını onarmak için yoğun çaba gösteren Konya Büyükşehir Belediyesi, bölge halkına umut oluyor.

konya-buyuksehirden-osmaniye-yardim-2.jpg

Başkan Altay: “Depremzede Kardeşlerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin deprem sonrasında arama-kurtarma, su temini, kanalizasyon, barınma, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçları karşılamak için yaptığı çalışmaları vurguladı. Altay, Hatay’da yaşamı normale döndürme çabalarının ardından Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde de su ve kanalizasyon şebekesindeki hasarların giderilmesi için KOSKİ ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Su kayıplarını akustik dinleme cihazları ile tespit ettiklerini ve kanalizasyon hatlarındaki arızaların da kanal içi görüntüleme araçlarıyla çözüldüğünü ifade eden Başkan Altay, ileride oluşabilecek hasarların önlenmesi için önlemler aldıklarını ekledi.

konya-buyuksehirden-osmaniye-yardim-1.jpg

Başkan Altay, “Depremzede kardeşlerimizin bize ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, deprem bölgelerindeki desteğin devam edeceğini açıkladı.

konya-buyuksehirden-osmaniye-yardim-3.jpg

Kıbrıs’tan Gazimağusa İçin Yardım Talebi

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medya paylaşımlarına birçok teşekkür mesajı gelirken, dikkat çeken bir talep de Kıbrıs’tan geldi. Mersinli ve Konya’da eğitim gördüğü anlaşılan bir vatandaş, Başkan Altay’a seslenerek “Başkanım bizim Gazimağusa Belediyesi’nin altyapısına da bir el atar mısınız?” şeklinde yardım talebinde bulundu. Gazimağusa'dan gelen bu çağrı, bölgedeki altyapı sorunlarına dikkat çekti.

konya-buyuksehirden-yardim-istedi-kibris.jpg

Osmaniye’deki vatandaşlar ise Başkan Altay’a deprem sonrası yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür insani yardım ve altyapı çalışmaları, halk tarafından büyük takdir topluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.