“Bazı alanlarda ilk 500’e girdik”
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, dünyada ilk 500’e girmeyi hedefleyen bir üniversite olduklarını ifade ederek, “Hatta çok dile getirmesek de bazı alanlarda dünyada ilk 500’e girdik. Bazı sınıflandırmalarda özellikle ‘Çevre ve Ziraa
Selçuk Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus Plus (Artı) Bilgilendirme Toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul, meslek yüksekokul ve enstitü müdürleri ve birimlerin erasmus koordinatörleri katıldı. Toplantıda yabancı dil yaygın seçmeli ders havuzunun kapsamı, ders açma esasları, ikili anlaşmaların nasıl yapılması gerektiği konusunda erasmus bölüm koordinatörlerine bilgi verildi.
“ÇEVRE VE ZİRAAT İLE TIP’TA İLK 500’E GİRDİK”
Erasmus programının işleyişindeki bazı problemleri ve ileriye dönük hedefleri değerlendirmek amacıyla toplantının bir fırsat olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Dünyada ilk 500 hedefimiz doğrultusunda Erasmus Plus Programı’ndaki hareketlilik bizim için çok önemli. Hedefimize doğru da adım adım ilerliyoruz. Çok dile getirmedik ama bazı alanlarda dünyada ilk 500’e girdik. Bazı sınıflandırmalarda özellikle Çevre ve Ziraat alanında üniversitemiz dünyada 367. sırada, tıp alanında 492. sıradayız. Tabi bunların yanı sıra bir bütün halinde ilk 500’e girmeyi hedefliyoruz” dedi.
“GELEN VE GİDEN ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRMALIYIZ”
Yabancı öğrenci hareketliliğinin artırılması gerektiğine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Erasmus ve Mevlana Değişim Programı gibi programlarla yabancı öğrenci hareketliliğimizi artırma hedeflerimiz var. Uluslararasılaşma hedeflerimizden dolayı bu kurumlarımız çok önemli bir fırsat. Artık Erasmus Plus Programı’na geçiyoruz. Bu yeni düzenlemeyle daha aktif olmayı planlıyoruz. Fırsatları çok iyi değerlendirerek hem giden hem de gelen yabancı öğrenci sayımızı ciddi ölçüde artırmalıyız. Özellikle gelen öğrenci sayımızı artırmak için fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bu açından da birimlerimizdeki Erasmus Koordinatörlerimize önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.
Erasmus Plus Programının üniversite içerisinde geliştirilmesi için tüm birim koordinatörlerine görevler düştüğünü söyleyen SÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu ise, “Programın genel tanıtımını yaparak, bir önceki dönemde sürdürülen ve artık sona eren programla Erasmus Plus Programı’nın farklarını ortaya koymak gerekiyor. Bu noktada hepimize önemli görevler düşmektedir. Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefi için Erasmus Plus Programı önemli bir yer tutuyor” ifadelerini kullandı.
“YABANCI DİLDE DERS HAVUZUMUZU GELİŞTİRMELİYİZ”
Açılış konuşmalarının ardından söz alan Selçuk Üniversitesi Erasmus Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Tabakçı da, sunumunda, “Erasmus Plus Programı’nın yeni yapısı dikkat ederseniz Avrupa Birliği’nin eski programlarının neredeyse tamamını içerecek bir şemsiye niteliğindedir. Erasmus tüm programları kapsayıcı bir konuma geldi. Avrupa Birliği’nde yapılan tüm projeler artık hep Erasmus biriminin alanına giriyor. Mümkün olduğu kadar bu yapıya üniversite olarak adapte olacağız. Yabancı dilde ders havuzumuzu geliştirmeliyiz. Üniversitemizin anlaşma yapıp yabancı öğrencilerin gelmesi için gelecek öğrencilerin en az bir dönemini tamamlayacak derslerin açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Daha sonra Erasmus Koordinatörlüğü uzmanları Ömer Kavrar, Seda Çankaya ve İlyas Ferhat Demirbaş, Erasmus Plus Programı web sitesi yenilikleri, yabancı dilde yaygın seçmeli ders havuzunun kapsamı, bölüm koordinatörlerinin sorumlulukları, ikili anlaşmaların nasıl yapılacağı konusunda birim koordinatörlerine bilgi verdi.