Böcek ilacıyla Ahmet Enes'in ölümüne sebep olan kiracı ve satıcıya 15 yıla kadar hapis talebi

Böcek ilacıyla Ahmet Enes'in ölümüne sebep olan kiracı ve satıcıya 15 yıla kadar hapis talebi

Konya’da bir kiracının dairesine döktüğü böcek ilacı, üst kattaki 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel'in ölümüne ve 6 kişinin zehirlenmesine neden olmuştu. Kiracı ve böcek ilacını satan kişi için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

31 Ocak 2024 tarihinde Konya’nın Meram ilçesi Uluırmak Mahallesi’nde yaşanan olayda, kerpiç evin alt katında oturan A.E.A. adlı kiracı, böcekleri yok etmek için daireye böcek ilacı döktü. Ardından kapı ve pencereleri bantlayarak evden ayrılan A.E.A.'nın uyguladığı ilacın kokusu üst kattaki daireye sızdı. Bu dairede yaşayan N.D., kızı ve torunlarının sabah saatlerinde rahatsızlanması üzerine olay ortaya çıktı.

Kokuya maruz kalan N.D.'nin kızı A.T. ve çocukları F.T., Y.T. ile yeğenleri S.G.B. ve M.B., mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, N.D. ve 8 yaşındaki torunu Ahmet Enes Temel evde kaldı. Ancak küçük Ahmet Enes’in fenalaşması üzerine sağlık ekipleri çağrıldı ve çocuk, Konya Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Soruşturma: Kiracı ve Satıcı Gözaltına Alındı

Olayın ardından Suriye uyruklu kiracı A.E.A. ve böcek ilacını satan A.E.M. gözaltına alındı. A.E.A., ifadesinde böcek ilacını sosyal medyada tanıştığı A.E.M.'den 800 TL karşılığında aldığını ve ilacı onun uyguladığını belirtti. Ayrıca A.E.A., "3 gün evde durmayın" uyarısına uyarak çocuklarıyla birlikte akrabasına gittiğini ifade etti. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanıklar İçin 2 Yıldan 15 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 sanık hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüphelilerin gerekli özeni göstermemeleri nedeniyle zehirli gazların üst kata sızdığı ve bu durumun Ahmet Enes Temel’in ölümüne neden olduğu belirtildi.

Toksikoloji Raporu: Zehirlenmeye Yol Açan Kimyasallar Tespit Edildi

Hazırlanan iddianamede, toksikoloji raporuna da yer verildi. Rapora göre, 8 yaşındaki Ahmet Enes’in kanında ve midesinde çinko ve alüminyum maddeleri bulundu. Çocuğun, bu maddeleri içeren böcek ilacı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.