Bozkır Balı Tesisinde Yeni Hasat Ballar Paketleniyor

Bozkır Balı Tesisinde Yeni Hasat Ballar Paketleniyor

Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni hasat edilen balların paketlenmesine başladı.

Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni hasat edilen balların paketlenmesi çalışmalarına hız verdi. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında hayata geçirilen Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansman desteği ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bozkır Belediyesi iş birliğiyle kuruldu.

Tesisi ziyaret eden KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Başkan Yardımcısı Kasım Akyol, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve diğer yetkililer, bal üretimi ve paketleme süreçlerini inceledi. Ayrıca, arı beslenmesinde kullanılan fondan şeker üretimi hakkında bilgi aldılar.

Bozkır Balı, Doğrudan Tüketiciye Ulaşıyor

Yapılan incelemeler sonucunda, tesiste analizleri yapılmış, aktivite değeri 40’ın üzerinde ve prolin değeri 1000'in üzerinde olan çiçek balı paketlenmeye başlandı. Bu süreç sayesinde, güvenilir ve kaliteli ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşması hedefleniyor. Bozkır balı, yüksek kalite standartlarıyla dikkat çekiyor ve bölgenin önemli tarımsal ürünleri arasında yer alıyor.

Bozkır Balının Tanıtımı ve Tüketimi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Yapılan açıklamada, Bozkır balının değerinin henüz tam olarak anlaşılamadığı, ancak daha fazla tanıtılması ve tüketilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bölgenin doğal koşullarında üretilen bu kaliteli ürün, yakın gelecekte daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.