Bu kadarına da pes! İhanetin böylesi!

Bu kadarına da pes! İhanetin böylesi!

Başbakanlık ofislerinde 'böcek' taraması yapan paralel yapıya mensup polisler sinsi bir casusluk faaliyeti yürüttüğü ortaya çıktı

Sabah gazetesinden Aliye Çetinkaya'nın haberindeki iddiaya göre; hainler hem böcek bulduklarını gizledi hem de rutin kontroller sırasında yanlarında getirdikleri frekans alıcı sistemlerle kayıtları dışarıya aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki ikametgahı ile Başbakanlık çalışma ofisinde bulunan "böcek" diye tabir edilen dinleme cihazlarına yönelik soruşturmada oldukça ilginç bulgulara ulaşıldı. Üçlü prizde tespit edilen böcekler üzerindeki alıcılardan elde edilen kayıtların, rutin olarak yapılan böcek taramasında kullanılan elektronik cihazların içine yerleştirilen alıcı ve verici ile transfer edildiğine ilişkin verilere rastlandı.

İKİ KEZ AÇIK VERDİLER

28 Aralık 2012'de, Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki ofisindeki portatif prizde böcek bulunmuştu. 30 Ocak'ta, Başbakanlık Resmi Konut'ta yapılan aramada da, aynı şekilde böcek ele geçirildi. Ancak böcekler prizlerden çıkartılmadı. Bulunan böceklerle ilgili polisler dahil kimseye bilgi verilmedi. Söz konusu aramadan bir hafta sonra yine Başbakanlık'ta görevli polisler ofiste rutin böcek araması gerçekleştirdi. Paralel Yapı'ya mensup bu emniyet görevlileri, arama sonucunda ikinci kez odanın temiz olduğunu belirtti. Ancak MİT, odalarda yine böcekleri belirledi. Böylece, oldukça profesyonel bir casusluk faaliyeti yürütüldüğü kesinleşti. Başbakan'la yakın çalışan ve o güne kadar güven telkin eden böcek aramasındaki görevli polislere prizlere yerleştirilen cihazlar sorulduğunda, odada böcek bulunmadığını ve böcekleri MİT'in koymuş olabileceğini ileri sürdüler.

OKLAR BİR KİŞİYE YÖNELDİ

Ofislerde yapılan dinlemelerle elde edilen kayıtların dışarıya nasıl aktarıldığı konusunda Başbakanlık Merkez Binası'nın karşısında bulunan Yargıtay binasının çatısına yerleştirilen çanak antenle veri aktarımı dahil birçok iddia ortaya atılmıştı. Soruşturma derinleştikçe, şüphelilerin ifadelerine göre, oklar yurt dışına kaçan S.D'yi gösterdi.

Savcılık, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu, MİT'in teknik incelemesi, ifadeler ve gizli tanıkların bilgilerinden yola çıkarak yasadışı kayıt altına alınan görüşmelerin Thor, Inca, Omega ve Loke frekans alıcı sistemleri üzerinden dışarıya aktarıldığı sonucuna vardı. Kayıtların aktarılması için en fazla 100 metre mesafe içerisine konuşlandırılmış bir başka sistem gerektiği saptandı. Savcılık, S.D.'nin başında olduğu ekibin rutin, zaman zaman da rutin dışı böcek taraması yaptığını, bu aramalar sırasında polis memurlarının beraberinde getirdikleri cihazlarla yasadışı kayıtları dışarıya aktardığını belirledi. Böcek taraması için ortama getirilen cihazlardaki alıcı ve vericilerle kaydedilen görüşmeler dışarıya çıkartıldı. Ofiste böcek bulununcaya kadar yapılan tüm taramalara ait hiçbir rapor tutulmazken, 2013 Ocak ayından itibaren tüm aramalarda rapor hazırlanmaya başladı. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda da, şüphelilerin, MİT'in böceği bulmasından sonra aralarında kurdukları telefon irtibatını daha sonra tamamen kestikleri kaydedildi.

Sabah