Bu top sizce neden yapıldı

Bu top sizce neden yapıldı

Öyle ince düşündüler ki...

Dünyada, biyolojik olarak parçalanabilen ıstakoz kabuğundan golf topu yapmak için, UMaine'den (Maine Üniversitesi) daha uygun bir kurum bulunamaz!

Istakoz Enstitüsü ve Maine Universitesi Biyoloji ve Kimya Mühendisliği bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, neredeyse tamamı ıstakoz kabuğundan oluşan biyolojik olarak parçalanabilir ıstakoz golf topu üretildi. Prof. David Neivandt ve lisans öğrencisi Alex Caddell'in ürettikleri bu topun, büyük turist gemilerinde kullanılması planlanıyor.

En iyi kısmı da, geleneksel golf toplarını ve hatta diğer biyolojik olarak parçalanabilen maddeleri de safdışı bırakacak olan bu ürünün ücreti! UMaine'in basın açıklamasına göre, parçalanması en kolay topların maliyeti 1 dolarken, ıstakoz topunun maliyeti 19 cent civarında.

Huffington Post'un haberine göre, topun bu kadar ucuz olmasının sebebi, ıstakoz konserve endüstrisinin, genellikle atık haline gelmiş yan ürünlerinden üretiliyor olması. Neivandt'ın açıklamasına göre, "Istakoz konserve endüstrisinin, şu an malesef katı atık sahasına gönderilecek olan, az kullanılmış bir yan ürününü kullanıyoruz. Bu maddeleri, markette bir yeri olacağını umut ettiğimiz bir değerlendirilmiş tüketici ürünü haline getiriyoruz."

Topun kullanışlığına gelince, geleneksel golf toplarının yerini hemen alacağa benzemiyor, fakat diğer biyolojik olarak parçalanabilir maddelerle kesinlikle kıyaslanabilir!