Android Uygulamalarındaki Güvenlik Açığı: 5 Tehlikeli Uygulama Hemen Silinmeli!

Android Uygulamalarındaki Güvenlik Açığı: 5 Tehlikeli Uygulama Hemen Silinmeli!

Android işletim sistemli cep telefonlarında yer alan 5 mobil uygulama, kullanıcıların banka hesap bilgilerini çalmakla tehdit ediyor. Eğer bu uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, derhal silinmesi gerektiği bildirildi.

ThreatFabric tarafından yayımlanan bir raporda, Google Play Store'da yer alan 5 tehlikeli mobil uygulama tespit edildi. Bu uygulamalar, banka bilgilerinizi çalmayı amaçlayan Antsa trojanını içermektedir. Kullanıcıların bu uygulamaları hemen silmesi gerekiyor.

Cihaz Ele Geçirme Özelliği

Yayımlanan rapora göre, bu uygulamalar “Cihaz Ele Geçirme (DTO)” özelliği ile kullanıcıların telefonlarını tamamen kontrol edebilme yeteneğine sahip. Dolayısıyla, bu uygulamaların cihazınıza zarar verme potansiyeli oldukça yüksektir.

Hızla Kaldırılan Uygulamalar

Google Play Store'dan kaldırılmadan önce, bu 5 uygulamanın toplamda 150-200 bin kez indirildiği tahmin ediliyor. İşte dikkat etmeniz gereken o uygulamalar:

  1. PDF Viewer - File Explorer
  2. PDF Reader - Viewer & Editor
  3. PDF Reader: File Manager
  4. Phone Cleaner: File Explorer
  5. Phone Cleaner / File Explorer

Ne Yapmalısınız?

Eğer yukarıdaki uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, derhal silin. Güvenlik önlemlerini almak ve kişisel bilgilerinizi korumak için, yalnızca güvenilir kaynaklardan uygulama indirin ve cihazınızı güncel tutun. Unutmayın, güvenlik her zaman öncelikli olmalıdır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.