CHP'li Muhammed Turalı'dan Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Eşi Hakkında Rüşvet İddiası!

CHP'li Muhammed Turalı'dan Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Eşi Hakkında Rüşvet İddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turalı, Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın eşi Yasin Köksal'ı 60 milyon TL'lik rüşvet talebiyle suçladı.

Muhammed Turalı'dan Ağır İddialar

CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turalı, CHP Genel Merkezi’ne sunduğu dilekçede Belediye Başkanı Burcu Köksal ve eşi Yasin Köksal hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Turalı, raporunda parti içerisindeki politika eğilimleri hakkında bilgi verdiğini ve şahsına yönelik iftira kampanyalarının başladığını belirtti. İddialara göre, 20 Ağustos’tan itibaren kendisine ve merkez ilçe gençlik kolları başkanına yönelik bir karalama kampanyası başlatıldı.

Turalı, “Burcu Köksal'ın eşi Yasin Köksal, partide ve belediyelerde en çok sözü geçen kişi olarak bilinmektedir. Milliyetçi kesimden gelen Yasin Köksal, şu an hem partide hem de belediyelerde emir veren kişi konumundadır” dedi.

Rüşvet İddiaları Afyonkarahisar'ı Karıştırdı

Muhammed Turalı’nın en dikkat çekici iddiası ise Yasin Köksal'ın bir imar uyuşmazlığında rüşvet talebinde bulunduğu yönünde oldu. Turalı, yerel seçimlerden hemen sonra, 10 Nisan civarında, belediye ile bir şirket arasında yaşanan imar planı uyuşmazlığının 15 milyon TL bedelle çözülmesine rağmen Yasin Köksal ve YÜNTAŞ Genel Müdürü Kemal Doğan’ın müvekkilinden 60 milyon TL talep ettiğini öne sürdü. Turalı, bu paranın YÜNTAŞ hesabına yatırılmaması durumunda kepçelerle müdahale yapılacağı tehdidi aldıklarını iddia etti.

Turalı, bu süreçten sonra Yasin Köksal tarafından kendisine kin ve düşmanlık beslenmeye başlandığını belirtti.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Muhammed Turalı’nın dilekçesi ve iddiaları üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. İddialar, hem yerel siyaseti hem de CHP içerisindeki dengeleri sarsarken, savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Afyonkarahisar kamuoyu, bu iddialar karşısında gelişmeleri yakından takip ediyor.

CHP'li Muhammed Turalı'dan Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Eşi Hakkında Rüşvet İddiası!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.