Çiftlik Bank Davasında Yeni Gelişme: 'Tosuncuk' Mağdurların Zararını Gidermek İstiyor

Çiftlik Bank Davasında Yeni Gelişme: 'Tosuncuk' Mağdurların Zararını Gidermek İstiyor

Çiftlik Bank davasında tutuklu sanık Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın yargılandığı davada dosya mütalaası için savcıya gönderildi. Mehmet Aydın, tahliye edilmesi halinde mağdurların zararını karşılayacağını belirtti.

Çiftlik Bank Davasında Son Durum

Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı dava, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet ve Fatih Aydın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mehmet Aydın’ın Savunması

Mehmet Aydın savunmasında, bilirkişi raporuna göre kayyum atanan şirketlerin değerinin müştekilerin zararını karşılayabileceğini ifade etti. Aydın, “Tam 3 yıldır tutukluyum. Yurt dışında özgürce yaşıyordum ve masum olduğum için Türkiye'ye sığındım. Eğer tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum” dedi. Aydın, bilirkişi raporunun dolandırıcılık kastını taşımadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyayı mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi.

İddianameden Detaylar

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Çiftlik Bank’ın kurucusu ve 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler