Büro Memur-Sen: Sokaklar sorunların çözüm yeri değildir

Büro Memur-Sen: Sokaklar sorunların çözüm yeri değildir

Büro Memur-Sen, Suriye'deki Türk bayrağı yakma eylemleri ve Kayseri'de Suriyeli sığınmacılara yönelik provokatif eylemler hakkında açıklama yaptı.

Türkiye-Suriye Normalleşmesinden Rahatsız Olanlar Sahnede

Büro Memur-Sen, yaptığı açıklamada, Suriye'deki eylemlerin Türkiye ile Suriye'nin normalleşme sürecine girmesinden rahatsız olanlar tarafından teşvik edildiğini belirtti. "Suriye sınırları içerisinde bayrağımıza karşı yapılan hadsiz ve saygısız her türlü eylem ve söylemleri kınıyoruz" ifadesiyle, bu eylemlerin büyük bir oyunun parçası olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Suriye ile sorunların çözülmesiyle bölgede sağlanacak barış ortamı ve bu ortamın mimarı, istikrarlı bir Türkiye, kaostan beklenen, bölgeyi sürekli müdahale edilebilir hale getirmek isteyen küresel güçleri rahatsız etmektedir" denildi.

Provokatif Eylemler ve Türkiye'nin Müdahale Edilebilir Hale Getirilmesi

Açıklamada, provokatif eylemlerle Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin bozulmasının ve kolayca müdahale edilebilir hale getirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. "Uzun zamandır 'hassas noktamız' olan mülteciler üzerinden plan yapılarak vatandaşlarımızın sokağa dökülmesi ve iç kargaşaya yol açmanın hedeflendiği" belirtildi.

Devlete ve Millete Büyük Sorumluluk Düşüyor

Hem devlete hem de millete büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, devletin bu tür planlara fırsat vermemesi gerektiği vurgulandı. "Ülkemizde misafir olarak bulunan komşu devlet vatandaşlarının toplumsal gerginliğe yol açacak eylem ve söylemlerden uzak tutulmasını sağlamak devletimizin görevidir" denildi. Ayrıca, yaşanan bazı hadiselerin "münferit olay" denilerek geçiştirilmemesi ve öfke taşmadan yetkili mercilerce gereğinin yapılması gerektiği belirtildi.

Vatandaşlara Sağduyu Çağrısı

Büro Memur-Sen, üyeleri ve kamu görevlilerinin yanı sıra vatandaşlara da sağduyu çağrısında bulundu. "Yapılması gereken her zaman sağduyulu olmak, provokatif söylem ve sosyal medya paylaşımlarından etkilenmemek, güvenlik güçlerine yardımcı olmaktır. Sokaklar, sorunların çözüm yeri değildir. Yakarak, taşlayarak hiçbir sonuç elde edilemez" denildi. Devletin terör unsurlarıyla mücadelesinde vatandaşların da destek vermesi gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlara Teşekkür

Açıklamada, Kayseri'de yaşanan provokatif eylemin büyümeden sona erdirilmesinde çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve güvenlik güçleriyle birlikte Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e teşekkür edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler