Çocukların Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor

Çocukların Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor

Çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimleri için alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması, ayrıca akıl, ruh ve beden sağlıklarının geliştirilmesi için gerekli tedbirleri belirlemek amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar, Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddelerine dayanıyor.

22 Üyeli Komisyon 3 Ay Boyunca Çalışacak

Kurulacak olan komisyonun 22 üyeden oluşacağı ve çalışma süresinin Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip seçimi tarihinden itibaren 3 ay olacağı belirtildi. Gerek duyulması halinde, komisyon Ankara dışında da çalışmalarını sürdürebilecek.

Komisyonun Amacı Nedir?

Komisyon, çocukların her türlü kötü muameleden korunması ve sağlıklı gelişimlerini desteklemek için alınması gereken önlemleri belirleyecek. Özellikle fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek şiddet, ihmal ve istismar gibi tehlikelere karşı koruyucu politikaların oluşturulması hedefleniyor.

TBMM’nin Gündeminde Çocuk Hakları

TBMM'nin çocuk haklarını koruma yönünde attığı bu adım, Türkiye’de çocuklara yönelik olumsuzlukları önleme ve toplumsal farkındalığı artırma adına önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Komisyonun çalışmaları sonucunda ortaya konacak raporlar, yasal düzenlemeler ve uygulamalara rehberlik edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.