Cübbelerini 14 Mart Tıp Bayramı'nda giydiler
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen törende doçent ve profesör unvanı alan 13 öğretim üyesi cübbe giydi- Vali Çiçek:- "Hastaların muayene parasını ödeyemedikleri için hastanelerde rehin kaldığı dönemler artık geride kaldı
MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, doçent ve profesör unvanı alan öğretim üyeleri cübbelerini giydi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Amir Çiçek, hipokrat yemini eden ve görev yapan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
Türkiye'nin sağlık alanında son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini belirten Çiçek, "Hastaların muayene parasını ödeyemedikleri için hastanelerde rehin kaldığı dönemler artık geride kaldı. Sağlıkta dönüşümün asıl hedefinde, merkezinde insan var." dedi.
Çiçek, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında terör örgütü üyelerinin sağlık çalışanlarına da saldırdığını hatırlatarak, "15 Temmuz'da Türkiye'yi parçalamak ve bölmek isteyen darbeci teröristler Marmaris'te yaralı polisleri almaya giden sağlık çalışanlarına, ambulanslara kurşun sıktı. Doktorlara ve ambulansa kurşun yağdıranları destekleyenleri hekim sınıfından saymayacağız."diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ise sağlıklı bir toplum oluşturulması için sağlıkla ilgili bütün etkinliklerin, hastanelerin, son derece gelişmiş olması gerektiğini söyledi.
Tıp fakültesine ve sağlık eğitimine özel bir önem verdiklerini ifade eden Harmandar, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin sayılı hekimlerini yetiştirmekte iddialıyız. İlk defa bu sene İngilizce Tıp Bölümünü açtık. Muğla bir turizm bölgesi olduğu için İngilizce Tıp'ın çok önemli olduğunun farkındayız. Muğlalıların ve bu bölge insanının sağlık sorunlarını burada çözeceğiz ve bunda kararlıyız. Muğla'nın sağlığı sahipsiz kalmayacak. Şu anda inşaatı devam eden hastanemiz tamamlandıktan sonra bizim yine de hastaneye ihtiyacımız olacak. Bu konuda Muğlalıların ve kamuoyunun ortak kanaati Muğla'da bir Şehir Hastanesi kurulmasıdır."
Hekimin para ve hasta arasında sıkışıp kalmaması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de paranın daima ikinci planda kalması gerektiğini vurguladı.
Hastanın bir teşekkürünün her türlü maddi değerin üstünde olduğunu dile getiren Gürün, "Bizim canımızı emanet ettiğimiz hekimin her şeyden önce huzurlu olması lazım. Doktorlarımız mesleğe başlamadan önce çok iyi eğitim almalı. Bunun yanında insani olarak da eğitilmeli ki hasta doktor arasındaki ilişki normal bir şekilde sürsün." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, doçent ve profesör unvanı alan 13 öğretim üyesine cübbelerini Vali Çiçek, Rektör Harmandar ve protokol üyeleri giydirdi.
Törende, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğretim üyesi ve öğrencilere ödülleri de verildi.
Program, dans gösterisi ile sona erdi.
AA
Kaynak: