Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saat hediye eden pilot Konya'ya Tümgeneral olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saat hediye eden pilot Konya'ya Tümgeneral olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Tümgeneral Mete Kuş, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Kuş, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pilot saati hediye etmesiyle gündeme gelmişti.

Konya 3. Anajet Üs Komutanı Değişti

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda önemli bir görev değişikliği yaşandı. Yayınlanan kararnameyle Tümgeneral Mete Kuş, bu önemli üssün yeni komutanı oldu. Kuş'un bu göreve atanması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel Bağı

Tümgeneral Mete Kuş, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı bir anıyla gündeme gelmişti. 2017 yılında Dünya Pilotlar Günü'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen Kuş, Erdoğan'a özel bir hediye takdim etmişti. Bu hediye, ikili arasındaki samimiyeti gözler önüne sermişti.

Askeri Kariyerinde Yeni Bir Basamak

Tümgeneral Mete Kuş, uzun yıllar süren başarılı askeri kariyerine bir yenisini eklemiş oldu. Yeni göreviyle birlikte, Türk Hava Kuvvetleri'nin önemli bir sorumluluğunu üstlenen Kuş'tan büyük beklentiler var.

Önceki Komutanın Yeni Görevi

Öte yandan, bir önceki Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Halil Uğur Serin de yeni bir göreve atandı. Serin, Amasya Merzifon'da bulunan 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.