Deprem Konya'ya 288 Kilometre Yaklaştı

Deprem Konya'ya 288 Kilometre Yaklaştı

Kütahya'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 9 kilometre olarak açıkladı. Bu depremin ardından Erzincan'da da 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremler Konya'ya 288 kilometre yaklaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sabah saatlerinde Kütahya'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 09.03'te gerçekleşen depremin derinliği 9 kilometre olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre, depremde can kaybı ya da ciddi bir hasar yaşanmadı. Uzmanlar, bu büyüklükteki depremlerin küçük sarsıntılar yaratabileceğini ifade ediyor.

kutahya-depremi-afad.jpg

Deprem Konya'ya 288 Kilometre Uzaklıkta

Kütahya'da kaydedilen depremin merkez üssü, Konya şehir merkezine 288 kilometre mesafede bulunuyor. Deprem, Konya'da hissedilmemesine rağmen, bölgedeki vatandaşlar arasında deprem endişesini artırdı. Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunması, bu tür sarsıntıların sıklıkla yaşanmasına neden oluyor.

erzincan-deprem.jpg

Erzincan'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

Kütahya’daki sarsıntının ardından, Erzincan’da da bir deprem meydana geldi. AFAD, Erzincan'daki depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Deprem, yerin 9.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Erzincan’da da can kaybı ya da maddi zarar bildirilmedi. Sarsıntı, bölgedeki vatandaşlar arasında kısa süreli panik yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum